Mjeti i parë i dërguar nga toka, zbarkon në mënyrë të sigurt në planetin Mars

Mjeti i parë i dërguar nga toka, zbarkon në mënyrë të sigurt në planetin Mars

Rover Perseverance sapo u bë Rover i pestë i NASA-s që u ul me siguri në sipërfaqen e Marsit pasi mbijetoi “shtatë minutat e terr0rit”. Ky është Roveri më i sofistikuar që agjencia ka dërguar ndonjëherë në Planetin e Kuq.

Ai do të mbledhë të dhëna dhe do të kërkojë shenja të jetës antike në një krater që dikur përmbante një liqen rreth 3.9 miliardë vjet më parë, shkruan CNN. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE