NATO jep të dhëna: “Stërvitje ushtarake e udhëhequr nga Turqia”

NATO jep të dhëna: “Stërvitje ushtarake e udhëhequr nga Turqia”

Komanda e Forcave Tokësore të NATO-s njoftoi në profilin e saj në Twitter një stërvitje ushtarake të quajtur “Ushtrim i Përbashkët Ushtarak i Gatishmërisë së Lartë”, në të cilin po marrin pjesë edhe ushtarë turq.

Fotografitë tregojnë automjetin e bl1nduar turk “Vuran” të markës BMC, si dhe automjetin e bl1nduar “Samur” të markës FNNS, ku ndodhen edhe ushtarët turq. Ushtrimi ushtarak do të zgjasë deri më 31 dhjetor 2021.

Anëtarët e NATO-s rrotullojnë vendet që drejtojnë stërvitje ushtarake çdo vit, siç Polonia në 2020 dhe Gjermania në 2019, të cilat udhëhoqën stërvitje ushtarake.