NATO trazon ujërat, merret vendimi – mijëra ushtarë do të nisen për në Irak!

NATO trazon ujërat, merret vendimi – mijëra ushtarë do të nisen për në Irak!

Vendet e NATO-s duhet ta rrisin numrin e ushtarëve të cilin e shpërndajnë në misionin për trajnim në Irak prej 500 në rreth 4.000, njoftoi sekretari i përgjithshëm i Aleancës, Jens Stoltenberg.

“Ideja është që të zgjerohen aktivitetet për trajnim të forcave irakiane të sigurisë dhe gjithashtu të zgjerohen jashtë Bagdadit”, tha shefi i Aleancës, transmeton DPA.