NATO u bën thirrje anëtarëve të Aleancës: “Të mbrohemi nga Rusia dhe Kina”

NATO u bën thirrje anëtarëve të Aleancës: “Të mbrohemi nga Rusia dhe Kina”

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s u bëri thirrje të gjithë anëtarëve të Aleancës për unitet kur bëhet fjalë për mbrojtjen e përbashkët, qasjen në çështjet e sigurisë, si dhe një koordinim më të mirë për çështjen e rezistencës së shoqërive, forcimin e komunikimit, zhvillimin e teknologjisë dhe sigurimin e energjisë dhe ujit burimet.

“Evropa dhe Amerika e Veriut duhet të mbrojnë rendin juridik ndërkombëtar që përballet me sfidat e f0rcave autoritare. “Kina dhe Rusia po përpiqen të rishikojnë rregullat për t’i shërbyer interesave të tyre,” tha Stoltenberg.