Publikohet harta nga Amerika: “Në vitin 2050, Turqia do të ketë një influencë të fuqishme”

Publikohet harta nga Amerika: “Në vitin 2050, Turqia do të ketë një influencë të fuqishme”

Një hartë e publikuar sëfundmi nga kompania amerikane “Stratfor”, e njohur ndryshe si “CIA në hije” për shkak të ndikimit që ka në vendimarrjet gjeostrategjike, ka shkaktuar mjaft reagime në Rusi dhe Greqi.

Harta përcakton vendet ku sipas saj Turqia do të ketë një influencë të fortë deri në vitin 2050. Në hartë përfshihen shtete si Greqia, një pjesë e Turqisë, Armenia, Lindja e Mesme pa Izraelin si edhe Afrika veriore. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE