Amerika dhe BE-ja i dërgojnë mesazh Rusisë: “Krimea nuk është e juaja por e Ukrainës”

Amerika dhe BE-ja i dërgojnë mesazh Rusisë: “Krimea nuk është e juaja por e Ukrainës”

Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë rikonfirmuar pozicionet e tyre se Krimea i përket Ukrainës.

Në një deklaratë të Presidentit të SHBA-së Joe Biden, të lëshuara në prag të shtatë vjetorit të p ushtimit të Krimesë nga Rusia, thuhet se me lëvizjen e saj shtatë vjet më parë, Moska shk3li ligjin ndërkombëtar e normat mbi të cilat vendet moderne angazhohen me njëra-tjetrën si dhe sovranitetin dhe integritetin territorial të fqinjit të saj.VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE