Studiuesja ruse: “Shqipëria Etnike do të bëhet realitet brenda pak viteve”

Studiuesja ruse: “Shqipëria Etnike do të bëhet realitet brenda pak viteve”

Epoka e shqiptarëve në Ballkan ka filluar, ndërsa për popullin serb 25 vitet e ardhshme do të jenë të errëta, thotë në një intervistë për mediat serbe, Anja Filemonit, anëtare e Akademisë së Shkencave Ruse, transmeton lajmi.net.

“Projekti i Shqipërisë së Madhe ka marrë një impuls të ri. Duket se Perëndimi e ka përmbyllur fazën e parë, dhe ajo ka përfunduar në vitin 2008 me shpalljen e pavarësisë së Kosovës. Tani fillon faza tjetër, e cila shkon në nivele tjera, e që ka të bëjë me komunat me shumicë shqiptare në Serbi, siç janës..VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE