Talibanët drejtuar Amerikës: “Largoni trupat ushtarak, ose populli i Afganistanit do të..”

Talibanët drejtuar Amerikës: “Largoni trupat ushtarak, ose populli i Afganistanit do të..”

Talibanët e kundërsht0jnë qëndrimin e mëtejshëm të trupave amerikane dhe atyre të huaja në Afganistan. Edhe pse kishte premtuar tërheqjen e ushtarëve të vet nga 1 maji i vitit 2021, Uashingtoni raportohet se ka vendosur ta shtyjë datën reale në një kohë të papërcaktuar.

“Lutfëtarët tanë nuk do e pranonin kurrë zgjatjen e afateve. Nëse marrëveshja shk3let, atëherë sigurisht populli i Afganistanit do të ngrihet të mbr0het, siç ka bërë prej 20 vitesh,” deklaroi zëdhënësi i lëvizjes militante talibane.