Tensionohen marrëdhëniet midis Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara

Tensionohen marrëdhëniet midis Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara

Marrëdhëniet midis qeverisë turke dhe Shteteve të Bashkuara po bëhen gjithnjë e më të tesnionuara. Ndërsa administrata e Presidentit Joe Biden kritik0i Ankaranë për të drejtat e njeriut në muajin e parë të punës së saj, pas kësaj jave, Presidenti turk Erdogan akuz0i Uashingtonin për mbështetjen e estremistëve kurdë të cilët i konsideron përgjegjës për dekjen e ushtarëve turq në Irak.

Shtetet e Bashkuara u detyruan të lehtësojnë shpejt tesnionet me Turqinë pasi Erdogan vuri në dyshim mbështetjen e SHBA pas dekjes së 13 ushtarëve dhe oficerëve të policisë turke të kapur më parë nga Partia e Punëtorëve të Kurdistanit në Irakun e veriut. ANALIZA E PLOTE