“Turqia është gati për prodhim masiv të mitralozeve”

“Turqia është gati për prodhim masiv të mitralozeve”

Mitralozi i rëndë indigjen turk ka kaluar me sukses të gjitha fazat e testeve dhe tani është gati për prodhim masiv.

Mitralozi i ri 12,7 mm me një distancë prej 1.200 metrash i tipit SAR 762 MT nga Sarsılmaz, një prodhuesi kryesor turk i a rmëve të vogla, do të kontribuojë në përpjekjet antiterr0riste të Turqisë.

Duke folur për AA-në, Nuri Kızıltan, një ekzekutiv i lartë në kompaninë Sarsılmaz, tha se grupi i parë i a rmëve SAR 762 MT së shpejti do t’u dorëzohet forcave të a rmatosura turke.