Turqia ngre zërin: “Greqia po rrit tensionet”

Turqia ngre zërin: “Greqia po rrit tensionet”

Ankaraja ngre sërish zërin në Egje dhe akuz0n Athinën për rritjen e tesnioneve, ndërkohë që disa ditë më parë nxori në lundrim anijen “Cesme”. “Cesme” ka filluar punën e saj në Egje, që është brenda ligjeve. Në përputhje me marrëveshjet ndërkombëtare. Ato nuk kanë të bëjnë me kërkimet nënujore dhe nuk shkelin Protokollin e Bernës të vitit 1976.

“Greqia po rrit tensi0net në Egje. Greqia kishte bërë kërkime të ngjashme nënujore midis Kios dhe Ikarisë në dhjetor 2000 me anijen e marinës Nautilus, ndërsa tani mes Kretës dhe Peloponezit” thuhet në reagimin e Turqisë, shkruajnë mediat greke.