Turqia tregon “dhëmbët”, jepet alarmi për lëshimin e anijeve dhe avionëve në det

Turqia tregon “dhëmbët”, jepet alarmi për lëshimin e anijeve dhe avionëve në det

Anija turke “Cesme” që shkakt0i një valë të re tensi0ni me Greqisë dhe Turqisë është larguar nga deti Egje. Anija nuk dihet nëse do të kthehet, ndërkohë që Turqia do të fillojë një stërvitje të madhe ushtarake, të quajtur “Atdheu i Kaltër”.

Siç është njoftuar nga Ankaraja, 87 anije të Marinës Turke dhe Rojës Bregdetare, 27 aeroplanë, 12 helikopterë, F-16, F-4, si dhe forca të tjera do të marrin pjesë në stërvitjen ushtarake, ku Turqia do të tregojë f0rcën.

“Ndoshta, largimi i “Cesme” ka të bëjë me stërvitjen e madhe turke të quajtur “Atdheu i Kaltër” që do të zhvillohet nga 25 shkurti deri më 7 mars në Egje dhe Mesdhe”, shkruajnë mediat greke.