Turqia “zbutet” me Amerikën, dëshiron të kthehet në programin e aeroplanëve F-35

Turqia “zbutet” me Amerikën, dëshiron të kthehet në programin e aeroplanëve F-35

Turqia “zbutet” me ShBA-në, angazhon kompani amerikane për t’u rikthyer në programin e aeroplanëve F-35. Turqia ka angazhuar një firmë ligjore me bazë në Uashington për të lobuar për ripranimin e vendit në programin amerikan për aeroplanët F-35, pasi u përjashtua shkaku i blerjes së sistemit rus, S-400.

Ankaraja ka porositur më shumë se 100 aeroplanë dhe është duke prodhuar pjesë të tyre, por në vitin 2019 u përjashtua nga ky program pasi bleu sisteme ruse për mbrojtje ajrore, S-400, për të cilat Shtetet e Bashkuara thanë se paraqesin këcrënim për aeroplanët F-35. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE