Alarm për Kosovën: ‘Lojërat’ serbo-ruse dhe paralajmërimet nga Amerika

Alarm për Kosovën: ‘Lojërat’ serbo-ruse dhe paralajmërimet nga Amerika

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, ka nisur në Bruksel që nga viti 2011, gjatë kësaj periudhë kohore janë arritur më shumë se 30 marrëveshje, mirëpo një pjesë madhe e këtyre marrëveshjeve ende nuk janë zbatuar ose janë zbatuar pjesërisht.

Në këto bisedime, gjithashtu kanë qenë të pranishme edhe ndikimet e administratës amerikane dhe Bashkimit Evropian. Mirëpo, shteti serb vazhdimisht ka shprehur pakënaqësi dhe kundërshti ndaj politikave ndërkombëtare karshi negociatave me Kosovën dhe kësisoj, shteti serb ka vazhduar bashkëpunimin dhe ‘lojërat’ e saj me shtetin rus. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE