Albin Kurti i ‘tronditë’ serbët me qeverinë e re, Vuçiç: “Kjo nuk është shenjë e mirë!”

Albin Kurti i ‘tronditë’ serbët me qeverinë e re, Vuçiç: “Kjo nuk është shenjë e mirë!”

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, tha se fakti që serbët nuk kanë marrë dy pozita ministrore në qeverinë e re të Kosovës është një “mesazh i keq”. Kjo, sipas tij, përbën “shkelje flagrante të Kushtetutës së Kosovës”.

Më 22 mars, u konstituua Kuvendi i ri dhe po të njëjtën ditë u zgjodh edhe Qeveria e re e Kosovës e udhëhequr nga Albin Kurti i Lëvizjes Vetëvendosje. Në përbërjen e qeverisë së re, për Listën Serbe, është ndarë udhëheqja e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim. DEKLARATA E TIJ E PLOTE