Ambasadori i Spanjës në Serbi: “Nuk e njohim Kosovën!”

Ambasadori i Spanjës në Serbi: “Nuk e njohim Kosovën!”

“Qëndrimi i Spanjës ndaj territorit të Kosovës është akoma i njëjtë, nuk ka ndryshuar, Spanja nuk e njeh pavarësinë e Kosovës dhe kjo është politika shtetërore”, tha ambasadori spanjoll në Beograd, Raul Bartolome për Novostin, transmeton Gazeta Express.

“Ne do ta pranojmë vetëm atë që e pranon edhe Serbia”, u përgjigj Bartolome në pyetjen në lidhje me pozicionin aktual të Spanjës mbi Kosovën dhe nëse ekziston mundësia që Madridi zyrtar ta konsiderojë njohjen e Kosovës si shtet. DEKLARATA E TIJ E PLOTE