Amerika: “Kina është sprova më e madhe gjeopolike në botë”

Amerika: “Kina është sprova më e madhe gjeopolike në botë”

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken deklaroi të mërkurën se marrëdhëniet mes Shteteve të Bashkuara dhe Kinës janë sprova “më e madhe gjeopolike” e shekullit.

Në fjalimin e tij të parë madhor mbi politikën e jashtme, zoti Blinken tha se admininistrata e Presidentit Biden do të “menaxhojë” lidhjet me Kinën “nga pozita e fuqisë”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE