Amerika mundohet të kontaktojë Korenë e Veriut, por ajo nuk i jep përgjigje

Amerika mundohet të kontaktojë Korenë e Veriut, por ajo nuk i jep përgjigje

Administrata e presidentit amerikan, Joe Biden thotë është përpjekur të kontaktojë me qeverinë e Koresë së Veriut që nga muaji shkurt për bisedime, por ende nuk ka marrë ndonjë përgjigje.

Sipas BBC, Washingtoni ishte përpjekur të kontaktojë Pyongyang në disa mënyra të ndryshme për të parandaluar përshkallëzimin e tensi0neve.

SHBA-ja dhe Koreja e Veriut vazhdojnë të kenë mosmarrëveshje rreth programeve të raketave bërtham0re dhe bal1stike të Veriut.