Amerika sfidon hapur Rusinë, i dërgon mesazhin e fuqishëm: “Ne jemi këtu”

Amerika sfidon hapur Rusinë, i dërgon mesazhin e fuqishëm: “Ne jemi këtu”

Forca Ajrore e SHBA njoftuan se një b0mbardues amerikan me aftësi bërtham0re e rreze të gjatë veprimi fluturoi mbi kryeqytetet e Lituanisë, Letonisë dhe Estonisë.

Fluturimi u bë në shenjë solidariteti me aleatët e NATO-s, mes shq3tësimeve të Perëndimit për një shtim të agr3sivitetit të Rusisë.

“Ky mision dërgon mesazhin e qartë se angazhimi ynë ndaj aleatëve tanë të NATO-s është i patundur,” tha gjenerali Jeff Harrigian, komandanti i Forcës Ajrore të SHBA në Europë dhe në Afrikë. Ne jemi këtu së bashku”, tha ai.