ANALIZË: A po pajtohet sërish Evropa me Erdoganin?

ANALIZË: A po pajtohet sërish Evropa me Erdoganin?

Kontaktet diplomatike midis Turqisë dhe disa vendeve evropiane janë përshpejtuar ditët e fundit, teksa presidenti Recep Tayyip Erdogan bisedoi me udhëheqësit gjermanë dhe francezë, edhe pse këto kontakte mund të shkaktojnë përçarje të brendshme në Bashkimin Evropian.

Pas këtyre kontakteve midis Ankarasë dhe zyrtarëve evropianë, Nacho Sanchez Amor, raportuesi i Parlamentit Evropian për Turqinë, i dërgoi një letër Presidentit të Këshillit Evropian Charles Martel, duke i bërë dy pyetje: VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE