ANALIZË: Pse Joe Biden po ua tregon ‘dhëmbët’ Putinit dhe Xi Jinping?!

ANALIZË: Pse Joe Biden po ua tregon ‘dhëmbët’ Putinit dhe Xi Jinping?!

Gjatë fushatës elektorale Donald Trump e kishte etiketuar si “Xho gjumashi”. Tani Xho Bajden është “zgjuar”dhe dëshiron që ta tregojë këtë gjë para dy rivalëve strategjikë të Shteteve të Bashkuara, Rusisë dhe Kinës, të cilët duket se nuk e kishin marrë seriozisht.

Pakkush priste që Bajden të përgjigjej “Po, unë mendoj se është kështu”, pyetjes së një gazetari: “A mendoni se Vladimir Putin është një rvasës?”.

Edhe Putin u shokua nga një deklaratë e tillë, aq sa thirri menjëherë në Moskë ambasadorin e tij në SHBA, manovra më e menjëhershme që tregon kontestimin e tij ndaj një etiketimi të tillë, por pa kompromentuar marrëdhëniet me një vend tjetër. ANALIZA E PLOTE