Anijet shqiptare dhe amerikane kryejnë stërvitje të përbashkëta në brigjet e vendit shqiptar

Anijet shqiptare dhe amerikane kryejnë stërvitje të përbashkëta në brigjet e vendit shqiptar

Në kuadër të një trajnimi, dy anije patrullimi të klasës Iliria (ALS Oriku dhe ALS Lissus) dhe anija amerikane USS Monterey kanë bërë disa manovra detare të thjeshta në brigjet e Shqipërisë.

Ambasada e SHBA-së në vendin tonë ka nxjerrë foton duke shkruar se procedurat dhe manovrat janë në përputhje me standardet e NATO-s. Sipas ambasadës ky trajnim tregon rritjen e koordinimit dhe ndërveprimit dypalësh midis dy flotave. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE