Avionët e NATO-s pengojnë avionët e Rusisë që fluturonin pranë hapësirës ajrore të Aleancës

Avionët e NATO-s pengojnë avionët e Rusisë që fluturonin pranë hapësirës ajrore të Aleancës

Avionët lutfarakë të NATO-s u detyruan të ngriheshin në mënyrë emergjente 10 herë të hënën, 29 mars 2021, për t’i përcjellë avionët b0mbardues dhe lutfarakë rusë gjatë fluturimeve të pazakonta mbi Atlantikun e Veriut, Detin e Veriut, Detin e Zi dhe Detin Baltik.

Në përgjithësi avionët e NATO-s kapën gjashtë grupe të ndryshme të avionëve ushtarakë rusë pranë hapësirës ajrore të Aleancës në më pak se gjashtë orë. BURIMI LAJMIT