Evropa e shpall veten “zonë lirie për pederat”

Evropa e shpall veten “zonë lirie për pederat”

Me një shumicë prej 492 pro ndaj 141 votave kundër dhe 46 abstenimeve, eurodeputetët në Bruksel votuan në favor të një rezolute për ta shpallur Bashkimin Evropian “zonë lirie për LGBTIQ-të”.

Presidentja e Komisionit të BE-së Ursula von der Leyen dhe komisarja për barazinë Helena Dalli, e përshëndetën rezolutën, duke thënë se “BE duhet të jetë një zonë lirie për të gjithë ne, pa përjashtim.” VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE