BE jep vendimin: “Disa shtete anëtare nuk janë të bindura për integrimin e Shqipërisë”

BE jep vendimin: “Disa shtete anëtare nuk janë të bindura për integrimin e Shqipërisë”

Ditën e sotme Rama mbajti një konferencë në Bruksel me përfaqësues dhe zyrtarë të lartë të Bashkimit Europian. Ndër të tjera gjatë konferencës u fol edhe për integrimin e Shqipërisë në BE dhe për këtë zyrtari i lartë i BE për Politikën e Jashtme dhe Sigurinë Josep Borrell, deklaroi se shumë vende të bllokut nuk e shohin ende gati vendin tonë për hapjen e konferencës së parë ndërqeveritare.

Kjo deklaratë e zyrtarit të lartë europian tregon qartë se Shqipëria nuk i bind për hapjen e dyerve drejt integrimit.