Çfarë fshihet pas përpjekjeve të reja diplomatike midis Turqisë dhe Egjiptit?

Çfarë fshihet pas përpjekjeve të reja diplomatike midis Turqisë dhe Egjiptit?

Kajro mund të jetë duke u përpjekur të bëjë një fitim taktik duke përdorur Ankaranë për të rifituar vlerën e saj në sytë e partnerëve të saj Muajin e kaluar, Egjipti njoftoi një tender të ri për kërkimin e naftës dhe gazit në Mesdheun Lindor.

Ai veçanërisht mori parasysh koordinatat e brezit kontinental të deklaruar nga Ankaraja, sipas marrëveshjes midis Turqisë dhe Libisë nga viti 2019, të cilat u regjistruan nga KB tetorin e kaluar.

Kështu Ankaraja e kuptoi lëvizjen egjiptiane si një mesazh pozitiv. Dhe ky nuk ishte mesazhi i parë i këtij lloji. Pavarësisht kritikimit të marrëveshjes detare Turko-Libiane, Ministria e Jashtme egjiptiane ngriti vetullat gjatë konferencës së Romës në dhjetor 2019, duke argumentuar se (marrëveshja Turqi-Libi) “nuk dëmton interesat e Egjiptit” në Mesdheun Lindor. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE