Dhëndri i ish-presidentit Trump: “Marrëdhëniet e arabëve me Izraelin po normalizohen!”

Dhëndri i ish-presidentit Trump: “Marrëdhëniet e arabëve me Izraelin po normalizohen!”

Jared Kushner, dhëndër dhe këshilltar i ish-presidentit amerikan Donald Trump, ka thënë se ai pret që vendet e reja të Gjirit të bashkohen në normalizimin e marrëdhënieve me Izraelin.

Në një intervistë me Wall Street Journal, Kushner tha, “Paqja midis Arabisë Saudite dhe Izraelit është në horizont. Mbretëria ka futur një gisht në ujë duke i dhënë Izraelit të drejtat për të fluturuar mbi territorin e saj dhe, kohët e fundit, duke i lejuar një ekipi garues për të marrë pjesë në Rally Dakar. ”

Ai tha, “Populli Saudit filloi të shohë se Izraeli nuk është a rmiku i tij. Marrëdhëniet me Izraelin janë në interesin kombëtar Saudit dhe mund të arrihen nëse administrata e Biden drejton përpjekjet.”