E mahnitshme / Fotografohet një anije duke fluturuar!

E mahnitshme / Fotografohet një anije duke fluturuar!

Një foto e veçantë është shkrepur pranë brigjeve të Kornuollit, në Angli. Siç shihet, në foto është një anije që duket sikur fluturon, ndërsa pas publikimit ajo bëri xhiron e botës në internet.

Në fakt e vërteta është se fotoja është një iluzion i rrallë optik, i përjetësuar pranë brigjeve angleze. Fotoja u realizua nga David Morris, i cili mbeti i surprizuar nga pamja. Ky fenomen sipas ekspertëve është një iluzion i zakonshëm në Arktik, teksa ndodh edhe në stinën e dimrit në Mbretërinë e Bashkuar.

Ky iluzion shkaktohet nga një fenomen që quhet “pëmrbysje e temperaturave”. Ajri i ftohtë qëndron më pranë detit, ndërsa ajri i ngrohtë qëndron më lart. Dhe duke qenë se ajri i ftohtë është më i dendur sesa i ngrohti, ai përkul dritën drejt syve të personit që po e sheh objektin nga distanca, në këtë rast nga bregu.