E pabesueshme / “Anija fluturuese” fotografohet në brigjet e Britanisë

E pabesueshme / “Anija fluturuese” fotografohet në brigjet e Britanisë

Imazhet e asaj që duket si një “anije fluturuese” janë kapur si rezultat i një iluzi0ni të rrallë optik në brigjet e Anglisë. Fotografi David Morris kapi momentin e veçantë pranë Falmouth, Cornwall. Sipas metereologëve , mirazhi superior ndodhi për shkak të “kushteve të veçanta atmosferike që përkulin dritën”, sipas BBC.

Ky iluzion është i zakonshëm në Arktik, por mund të shfaqet shumë rrallë në Mbretërinë e Bashkuar gjatë dimrit. “Kjo ndodh për shkak të gjendjes së motit të njohur si përmbsyja e temperaturës, ku ajri i ftohtë qëndron më pranë detit, dhe ajri i ngrohtë më lart.