E papritur, Macron pranon të vërtetën e madhe

E papritur, Macron pranon të vërtetën e madhe

Emmanuel Macron ka pranuar që ushtarët francezë kanë t0rturuar dhe rarë një avokat dhe aktivist të njohur algjerian gjatë lutfës së vendit për Pavarësi.

Ali Boumendjel, 37 vjeç, vd1q pasi ra nga një dritare e katit të gjashtë në 1957 gjatë B3tejës së Algjerit; deri më tani, vd3kja e tij ka qënë regjistruar si vetërvasje.

Macron e bëri pranimin “në emër të Francës” kur u takua me nipërit dhe mbesat e Boumendjel. Kjo vjen pasi një komision i së vërtetës i udhëhequr nga historiani Benjamin Stora rekomandoi masa për të hedhur dritë mbi të kaluarën koloniale të Francës.