Ekspertët suedezë japin alarmin: “Rusia do të mund ta fitonte luftën me NATO-n!”

Ekspertët suedezë japin alarmin: “Rusia do të mund ta fitonte luftën me NATO-n!”

Agjencia Kërkimore e Mbrojtjes në Suedi ka parashikuar se një lutfë e hapur në pjesën veriore të Evropës do të mund të rezultonte në bllokimin e vendeve të Baltikut nga Rusia, duke ia pamundësuar NATO-s sjelljen e ndihmës dhe duke siguruar kontroll në rajon.

Në raport, hulumtuesit realizuan një lojë të simuluar lutfe për ta përcaktuar baraspeshën e fuqisë në Evropën Qendrore dhe Veriore në të ashtuquajturin “skenar i ankthit”. Sipas këtij simulimi, Rusia do ta sulm0nte Lituaninë përmes Bjellorusisë fqinje. ANALIZA E PLOTE