Erdogan jep paralajmërimin e fuqishëm: “Ne po ndërtojmë Turqinë e madhe!”

Erdogan jep paralajmërimin e fuqishëm: “Ne po ndërtojmë Turqinë e madhe!”

Ky vlerësim i kreut të shtetit turk erdhi gjatë Kongresit 7. të Madh të Zakonshëm të AK Partisë në kryeqytetin Ankara të vendit, ku ai vuri në pah se me Aleancën Popullore (të formuar nga AK Parti dhe Partia e Lëvizjes Nacionaliste – MHP), Turqinë do ta çojnë fillimisht në synimet e vitin 2023 (që shënon 100-vjetorin e themelimit të republikës) dhe më pas në vizionin e vitit 2053.

“Ata që prej 2 shekujsh e përjasht0jnë Turqinë nga ndryshimet rrënjësore, duke e bërë atë dhe kombin turk të preokupohet vazhdimisht me pr0blemet e brendshme, janë duke inskenuar përsëri të njëjtën lojë. Por këtë herë nuk do t’ia arrijnë dot, nuk do të kenë sukses. Sepse këtë herë është një Turqi ndryshe, një Turqi e bërë një grusht e një komb me të 84 milionë qytetarët e saj..DEKLARATA E TIJ E PLOTE