Erdogan merr vendimin e madh, e bllokon ligjin që përkrah ‘pederat dhe lezebejkat’

Erdogan merr vendimin e madh, e bllokon ligjin që përkrah ‘pederat dhe lezebejkat’

Marrëveshja e vitit 2011 synon të lutfojë d hunën ndaj grave dhe në familje përmes normave detyruese ligjore. Pallati presidencial turk në një deklaratë shpjegoi arsyet për braktisjen e konventës: marrëveshja ishte detyruar nga një grup njerëzish “që nuk duan që h0m0seksualiteti të konsiderohet si diçka normale”.

H0m0seksualiteti është cën1m i vlerave shoqërore dhe familjare të Turqisë, e argumentoi këtë hap drejtori i komunikimit të pallatit presidencial Fahrettin Altun.

Po ndjekim shembullin e vendeve të tjera, thuhet në deklaratë. “Gjashtë anëtarë të Bashkimit Evropian (Bullgaria, Hungaria, Republika Çeke, Letonia, Lituania dhe Sllovakia) nuk e kanë ratifikuar konventën. Polonia madje ka ndërmarrë hapa për të dalë nga konventa, sepse Konventa e Stambollit është një përpjekje e komunitetit LGBT, për t’u imponuar idetë e tij gjinore të gjithë shoqërisë.”