Erdogan: “Për vendin tonë, të kesh një marinë të fortë është një domosdoshmëri dhe jo një zgjedhje”

Erdogan: “Për vendin tonë, të kesh një marinë të fortë është një domosdoshmëri dhe jo një zgjedhje”

Erdogan në një lidhje direkte nga rezidenca Vahdettin foli për stërvitjen dhe manovrat ushtarake të njohura si “Mavi Vatan 2021”. Kjo stërvitje vjen si rezultat i dislokimit të lutfeanijeve dhe mjeteve të rënda lutfarake në territorin e Greqisë nga forca të ndryshme si Franca, Britania dhe ShBA

Gjatë deklaratës ai përkujtoi ushtarët e rënë ne aks1dentin ajror dhe posaçërisht gjeneralin Osman Erbash për qëndrimin e tij ndaj grushtit të shtetit. Me pas ai theksoi se Turqia është një vend i rrethuar nga 3 anë me dete dhe që nga Çaka Bej e deri te Hajredin Barbaroza në kemi nxjerrë detare të jashtëzakonshëm.

Kjo na e bën të tjetersueshme aftësinë e rikuperimit dhe plotësimit të çdo mangësie. Për vendin tonë, të kesh një marinë të fortë është një domosdoshmëri dhe jo një zgjedhje. Ne jemi të detyruar të mbrojmë të drejtat e miqve tanë në çdo cep të rajonit tonë, perfundoi ai.