Erdogan tërhiqet nga marrëveshja kundër dhunës ndaj tyre, gratë ‘derdhen’ në protestë!

Erdogan tërhiqet nga marrëveshja kundër dhunës ndaj tyre, gratë ‘derdhen’ në protestë!

Të premten në mbrëmje Erdogan vendosi tërheqjen nga traktati i nënshkruar 10 vite më parë për mbr0jtjen e grave nga d huna ka shkaktuar pr0testa masive në Turqi. Ky vendim u firmos nga presidenti turk Erdogan dhe kjo pas presi0neve të ushtruara nga grupet konservatore dhe islamike. Por fill pas këtij vendimi, në Turqi shpërthy3n pr0testat, të cilët u mbajtën në rrugët e Stambollit me parullën “Tërhiqni vendimin, zbatoni traktatin”.

Sipas tubuesve, vendimi i Erdogan është konsideruar si një g0ditje për mbrojtësit e të drejtave të grave. Sipas grupeve që mbr0jnë të drejtat e grave, që nga fillimi i vitit në Turqi janë rarë 77 femra, ndërkohë që vitin e kaluar numri i grave të rara arriti në 409.