Erdogan: “Turqia është e vendosur që të zgjedhë armiqtë!”

Erdogan: “Turqia është e vendosur që të zgjedhë armiqtë!”

Turqia dëshiron të zgjidhë k0nfliktet dhe të bëjë sa më shumë miq në mënyrë që ta kthejë rajonin e saj në një “ishull paqeje”, tha presidenti turk, Reccep Tayip Erdogan të mërkurën. Turqia ka qenë në mosmarrëveshje me aleatët e NATO-s, si dhe rivalët arabë në Lindjen e Mesme, të cilët kanë shprehur zemërim me politikën e jashtme gjithnjë e më këmbëngulëse të Ankarasë.

“Ne jemi të vendosur që të rrisin numrin e miqve tanë dhe të zgjidhim a rmiqësitë në rajon, duke e kthyer atë në një ishull paqeje”, i tha Erdogan kongresit Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) në Ankara.Përmes kësaj deklarate, Erdogan synon të zbusë tonin diplomatik, pas disa viteve të fushatave ushtarake në Siri, Libi dhe Irak.