Eurodeputeti ‘antishqiptar’ francez: “Jo hyrjes së Shqipërisë në BE dhe jo liberalizim të vizave për Kosovën!”

Eurodeputeti ‘antishqiptar’ francez: “Jo hyrjes së Shqipërisë në BE dhe jo liberalizim të vizave për Kosovën!”

Eurodeputeti francez, Thierry Mariani, bashkëpartiaku i Marine Le Pen, ka thënë se grupi i tij në Parlamentin Evropian “Groupe Identité et Démocratie”, ka paraqitur qëndrimin kundër dëshirës për zgjerim të Komisionit Evropian sa i përket Shqipërisë dhe Kosovës, dhe gjithashtu thotë se kanë shprehur qëndrimin e tyre kundër liberalizimit të vizave për Kosovën.

“Në Bruksel, në debatin rreth Ballkanit. Edhe një herë, grupi ynë, fuqishëm përsëriti kundërshtimin e dëshirës së Komisionit Evropian për zgjerim të BE’së, në veçanti të Shqipërisë dhe Kosovës, dhe refuzimin tonë për t’ia hequr vizat Kosovës”, ka shkruar Mariani, raporton Express.