Flota ushtarake e Kinës – tani më e madhe se ajo e Amerikës!

Flota ushtarake e Kinës – tani më e madhe se ajo e Amerikës!

Në 2018, presidenti kinez Xi Jinping, u fokusua si asnjëherë tjetër tek ushtria dhe u ngjit mbi një destrojer të ushtrisë në detin e Kinës së Jugut.

Përpara tij, asokohe, u shpalos flota më e madhe që vendi kinez kishte nxjerrë ndonjëherë në det njëkohësisht, 48 anije, dhjetëra avionë lutfarakë e më shumë se 10 mijë personel ushtarak. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE