Franca me tone të ashpra i jep paralajmërimin e fuqishëm Rusisë

Franca me tone të ashpra i jep paralajmërimin e fuqishëm Rusisë

Franca të premten akuzoi Rusinë se po e përdorë vaksinën e saj ”Sputnik” si një mjet për përhapjen e ndikimit të Moskës dhe jo si një mënyrë për të lutfuar krizën e shëndetit global.

‘Për sa i përket mënyrës sesi po menaxhohet vaksina Sputnik V është më shumë një mjet pr0pagande dhe diplomaci agres1ve sesa një mjet solidariteti dhe ndihme shëndetësore’ është shprehur Minsitri i Jashtëm, Jean-Yves Le Drian radion France Info.

Le Drian shtoi se shtetet si Rusia dhe Kina po e përdorin vaksinën e tyre për të fituar ndikimin jashtë vendit edhe para se të vaksinonin popullatën e tyre.