Franca e forcon Greqinë, i ofron dy anije luftarake falas

Franca e forcon Greqinë, i ofron dy anije luftarake falas

Sipas informacionit të botuar nga Greqisht City Times në 23 Mars 2021, Franca ofroi t’i dorëzonte falas marinës greke dy fregata të klasit të parë: Cassard Jean Bart (D615) dhe Latouche-Tréville (D646).

Marina e Francës do të dorëzojë dy anije lutfarake falas nëse Athina zgjedh Francën përmes thirrjes së saj ndërkombëtare për oferta në një tender për të ndërtuar fregata të reja për marinën greke, transmeton InfoShqip.

Në fakt, Ministri Grek i Mbrojtjes Nikos Panagiotopulos theksoi gjithashtu se ai po kërkon dy anije të përdorura në tender që janë “gati” dhe “në gjendje të mirë” për përdorim të përkohshëm.