Gazetari maqedonas, Llatas, ngren alarmin: “Regjistrimi i diasporës shqiptare në Maqedoni është i rrezikshëm!”

Gazetari maqedonas, Llatas, ngren alarmin: “Regjistrimi i diasporës shqiptare në Maqedoni është i rrezikshëm!”

Gazetari maqedonas Dragan Pavlloviq-Llatas në një video koment të tij ka thënë se regjistrimi i DIASPORËS SHQIPTARE rrezik0n tërë Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Sipas Llatasit nëse regjistrohet DIASPORA SHQIPTARE dhe me këtë rritet përqindja e shqiptarëve në Maqedoni të Veriut, atëherë të gjithë maqedonasit do të duhet të mësojnë gjuhën shqipe.

Sipas gazetarit maqedonas, nëse mërgata shqiptare regjistrohet e tëra, atëherë në Maqedoni të Veriut gjërat do të komplikohen. DEKLARATA E TIJ E PLOTE