Gjatë 5 viteve të fundit, eksportet e armëve të Turqisë u rritën me 30%, ndërsa importet ranë me 59%

Gjatë 5 viteve të fundit, eksportet e armëve të Turqisë u rritën me 30%, ndërsa importet ranë me 59%

Eksportet e a rmëve të Turqisë u rritën me 30% gjatë 5 viteve të fundit, ndersa importet ranë me 59%. Ismail Demir, Ministri i Industrisë së Mbrojtjes së Presidencës, u shpreh se: “Këto rezultate janë ekuivalente dhe jane perpjekja e parreshtur e punës sonë për ëndrrat tona”.

Industria e brendshme e mbrojtjes dhe numri në rritje i sistemeve të zhvilluara me aftësi kombëtare me nje periudhë 5-vjeçare që mbulojnë vitet 2016 deri në 2020, u rritën me 30 % nga 2011 deri ne 2015, ndersa importet u ulën 59%. RAPORTI I PLOTE