Gjermanët hapin fabrikën gjigante në Serbi, do të punësohen mbi 11.000 persona

Gjermanët hapin fabrikën gjigante në Serbi, do të punësohen mbi 11.000 persona

Kompanitë gjermane janë duke vazhduar edhe më tutje investimet në Serbi. Së fundmi, është firma e njohur “Leon”-i e cila ka ‘derdhur’ miliona euro në shtetin serb.

Ndërsa, tanimë është konfirmuar që janë në fazën e fundit të hapjes të një fabrike të re në Nish. “Do të jetë objekt gjigant i prodhimit dhe do të punësohen në mes 11 dhe 12 mijë njerëz”, thotë gjermani Klemens Saks, drejtori i Përgjithshëm.

Ai ka treguar edhe për ndërtimin e një fabrike tjetër në Kralevë, që merret me prodhimin e fibrave optike dhe kabllove. Firma “Leoni” për herë të parë është futur në Serbi në vitin 2009. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE