Greqia dhe Turqia në prag të luftës, si mund të zgjidhet konflikti mes tyre?!

Greqia dhe Turqia në prag të luftës, si mund të zgjidhet konflikti mes tyre?!

Nga Michael Tanchum, Foreign Policy – K0nflikti i përshkallëzuar midis Turqisë dhe Greqisë në Mesdheun Lindor, bazuar mbi një mosmarrëveshje të vjetër mbi kufirin detar, është duke u shndërruar në një m akth gjeopolitik për NATO-n dhe Bashkimin Evropian.

Më 21 shkurt, Franca dërgoi aeroplanmbajtësen e saj bërtham0rë për të patrulluar për disa muaj në Mesdheun Lindor, si një shfaqje e forcës në mbështetje të Greqisë. Athina, e zhgënjyer me shumë prej partnerëve të saj të tjerë të BE-së për shkak të qasjes së tyre “pajtuese” ndaj Turqisë, ka mobilizuar një nivel të paparë mbështetje ushtarake nga Egjipti, Izraeli, Arabia Saudite, dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. ANALIZA E PLOTE