Greqia feston 200 vjetorin e Revolucionit: “Tanke në rrugë, avionë dhe helikopterë në qiell!”

Greqia feston 200 vjetorin e Revolucionit: “Tanke në rrugë, avionë dhe helikopterë në qiell!”

Festa për 200 vjetorin e Revolucionit që krijoi Greqinë moderne, ka filluar me një paradë të madhe ushtarake në shtetin fqinj.

Parada filloi nën tingujt e bandës frymore komanduese ushtarake dhe urdhrit të përgjithshëm të gjeneralit dhe komandantit të shkollës Evelpidon, Georgios Kostidis.

Tre udhëheqësit e forcave të a rmatosura erdhën në shesh në këmbë, ndërsa seksioni i parë që parakaloi ishte seksioni i kalorësisë me kalorës të veshur me uniforma të periudhave të ndryshme historike. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE