Inxhinierët kinezë ndërtojnë tankun e çuditshëm në formë topi

Inxhinierët kinezë ndërtojnë tankun e çuditshëm në formë topi

Inxhinierët kinezë kanë realizuar një tank të çuditshëm në formë sferike. Ky lloj tanku është projektuar nga sovjetikët, por nuk u përdor kurrë. Kostoja e tankut ishte gati 26,000 dollarë dhe ata pretendojnë se është plotësisht funksional dhe me kapacitet për të akomoduar deri në tre persona.

I vetmi ndryshim në krahasim me origjinalin është se nuk mund të gj uajë çdo predhë. Ky model nuk ishte i vetmi i projektuar nga sovjetikët, pasi tanku i parë me këtë formë u krijua në Rusi në vitin 1915. Gjatë Lutfës së Dytë Botërore u kryen disa prova, por, në fund, prodhimi i tij u anulua. VIDEO