Irani ‘zbutet’ dhe jep premtimin: “Do kryejmë detyrat nëse SHBA i heq sanksionet!”

Irani ‘zbutet’ dhe jep premtimin: “Do kryejmë detyrat nëse SHBA i heq sanksionet!”

Irani ka bërë të ditur se është gati të ndërmarrë hapa për të përmbushur kushtet e parashikuara në marrëveshjen bërtham0re të vitit 2015 me fuqitë botërore, sapo Shtetet e Bashkuara të heqin sanksi0net ekonomike ndaj vendit.

“Irani është i gatshëm të ndërmarrë menjëherë masa shpërblyese bazuar tek marrëveshja bërtham0re e të përmbushë angazhimet e tij menjëherë sapo të hiqen sanksi0net e paligjshme amerikane dhe pasi SHBA-ja të brakt1së politikën e këcrënimeve e të presi0nit“, tha Presidenti iranian Hassan Rohani më 7 mars.