Ish-kryeministri turk, Davutoglu: “Erdogan është fajtor për Ambasadën e Kosovës në Jerusalem!”

Ish-kryeministri turk, Davutoglu: “Erdogan është fajtor për Ambasadën e Kosovës në Jerusalem!”

Ish-kryeministri turk, tani udhëheqës i opozitës, Ahmet Davutoglu iu bashkua kritikave për hapjen e Ambasadës së Kosovës në Jerusalem, duke theksuar se ai është prekur shumë nga vendimi i Prishtinës, duke e akuzuar presidentin e Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan për ndjekjen e një politike joaktive në Ballkan.

“Kjo është një ngjarje shumë dëshpëruese për mua. Kosova, e cila është në zemrat tona, u bë vendi i parë mysliman që e njohu Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit dhe hapi ambasadë atje”, tha Davutoglu. DEKLARATA E TIJ E PLOTE