Jepen sinjalet: “Kina po përgatitet të pushtojë Tajvanin!”

Jepen sinjalet: “Kina po përgatitet të pushtojë Tajvanin!”

Admirali amerikan, Philip Davidson, tha se Kina po përgatitet të pusht0jë Tajvanin në një të ardhme të afërt.

“Mendoj se këcrënimi do të manifestohet brenda kësaj dekade, në fakt, brenda 6 viteve të ardhshme”, tha Davidson, i cili është kreu i Komandës Amerikane për Indo-Paqësorin, gjatë një raportimi para Komisionit të Senatit për forcat e Amratosura.

I pyetur nëse do të jetë e nevojshme që Shtetet e Bashkuara të mbr0jnë Tajvanin, Davidson tha se mosveprimi do të dëmt0nte statusin e Amerikës në arenën ndërkombëtare dhe besueshmërinë e saj si partner në mbrojtje.