Jepet alarmi, Irani dhe Kina afër marrëveshjes ‘bombastike’

Jepet alarmi, Irani dhe Kina afër marrëveshjes ‘bombastike’

Më 27 mars, Irani dhe Kina pritet ta nënshkruajnë një marrëveshje kundërthënëse dypalëshe. Detajet e fundit të kësaj marrëveshje, që thuhet se do të jetë në fuqi për 25 vjet, ende nuk janë zbuluar, por pritet që të përfshijnë investimet kineze në sektorët e energjisë dhe infrastrukturës së Iranit.

Kina është partnerja kryesore tregtare e Iranit dhe treg kryesor për eksportet e Iranit, që janë goditur rëndë nga sanksionet ekonomike të Shteteve të Bashkuara.Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme iraniane, Said Khatibzadeh tha më 27 mars se kjo marrëveshje përfshin komponentë “politikë, strategjikë dhe ekonomikë”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE